5. Fotolækker ;o)

                                                                                                                                                                                             09-12-2008

Benzinen er nede i $1.78 pr gallon, dvs noget så latterligt som under 3 kr pr liter…..

Temperaturen er 11-16 grader men folk går stadig i T-shirt.

2 millioner er blevet arbejdsløse i år, hvilket for dem svarer til linedans i Empire state højde uden sikkerhedsnet, hvert øjeblik kan blive total deroute. Arbejdsløsheds-tallet stiger i en fart der virkelig skræmmer.

Obama sidder i kulissen og varmer op og laver strækøvelser mens han venter på at komme til fadet. Fadet er imellemtiden ryddet og der er ikke engang en krumme eller rester af mayo tilbage, så det bliver sgu’ ikke let at lave Ida Davidsen ud af det………

Krisen kradser tydeligt, 2 spædbørn er døde og flere indlagt på intensiv med kramper, fordi deres mødre har fortyndet deres modermælkserstatning for at få den til at holde længere. Der er nu daglige advarsler på tv for at undgå flere hjerneskader og dødsfald.

 

En anden lokal historie. 91 årig dement mand skyder og dræber sin hjemmehjælper gennem 5 år, fordi han ikke ville ha’ fremmede i sit hjem. Men det er der jo ikke noget at gøre ved, for alle har jo ret til at ha’ skydevåben!! Så bare glæd jer over at “fæceskast” er den maximale fare på de danske plejehjem!

 

En flok teenagere er blevet dømt for at genere naboerne ved at spille for højt. Straffen: at tvangslytte til Barry Manilow i 5 timer om dagen i 7 dage, HA, så kan de lære det, jeg havde nok straffet dem endnu hårdere med et orgelmix af Scorpions “Wind of change”, lidt Ace of base, lidt ABBA og et twist af Miss B haven!!!!! Wuuw, that will work I recon ;o)

Men størst af alt lige nu (hvis man ser bort fra åbningen af 2 H&M i Seattle) er vores egen lille Muhammed tegning sag. Det er dog ikke tegninger, det er et skilt der er sat op blandt alle de andre juleinstallationer på rådhuset i Olympia (Washingtons hovedstad). På skiltet står der stille og roligt “Der findes ingen gud. Der er ikke en himmel og et helvede, der findes ikke engle, der findes ikke djævle……………… There is only our natural world”

Vores stakkels stat bliver svinet til i samtlige medier bl.a. med kommentarer som: “Washington State is ground zero for just about every nutty secular cause on Earth! siger Bill O’Reilly ( en alt for magtfuld, stærkt højreorienteret Fox-vært og kommentator her ovre. Han er “stræk march” typen der udtaler sig om ALT, især det der kan siges noget negativt om).

Min nye ven (den samme som har klistret sin bil ind i anti Obama hjemmekopieret propaganda så som “NO’BAMA”, Obama=socialism o.s.v. Han betegner sig selv som kristen fanatiker. Jeg kan alligevel ikke stå for hans frelste sjæl) Bob og jeg brugte ikke mindre end 2 timer på at debatere sagen over en indkøbsvogn i Costco. Han havde iøvrigt lige skrevet et klagebrev til Costco over at de ikke skriver “Merry christmas” på skiltene men “Happy hollidays”, det er sådan noget vi husmødre og mænd kan gå op i…….

Verdens største rapper Kanye West har i et radiospot denne kommentar til julekrigen ” This is Kanye West, I wish all you rappers out there a happy kwanza, and to all you record lable owners, happy Hanukkah”. Så er den ged skaldet! Han er for sjov.

Familie nyt: Vi er lige blevet fotograferet igår. Det lyder umiddelbart ikke som noget der senere i livet vil koste mange terapitimer, men jeg er alligevel bange for at denne fotosession bliver dyr! Hasselblad har som noget af det eneste fryns der er tilbage i firmaet, en årlig gratis julefoto-session som rigtigt gættet eksekveres af min mand.

Da man så mente at vores familie ikke skulle snydes for den fuldstændigt enestående lejlighed for at blive klasket op på en grå baggrund, fandt man på at aftale med en (rigtig) fotograf at hun skulle komme og knipse min helt utroligt let modelérbare familie, GOOD LUCK!! Jeg var i byen i fredags og lørdag morgen så jeg også præcis sådan ud. Efter en bytur, upåagtet af graden,  får jeg aldrig tømmermænd, istedet trækker jeg store mængder af væske til alle mine i forvejen meget fine ansigts strukturer. Der er vel en halv liter vand i hvert øjenlåg, en hel liter i mine kinder og en mindre geiser i min næse, så det er afgjort min foretrukne dag at blive julefotograferet (Jeg mener Rudolf, eat your heart out!).

 

Ælle sprang ud af døren kl 9.30 og sagde “I skal senest stå klar til fotografering 10.10! Nå ja det er jo det mindste projekt i verden at få skrabet indtørret savl af mine kinder, øjenbussemænd ud af øjnene og få Molly Marlow katapultet ud af sengen før 12. Cirkeline stod selvfølgelig skoleret efter 10 minutter, mens jeg kæmpede med lydsporet fra Mollys giftige tunge. Jeg var ikke bare verdens værste psykopat mor, næ jeg var “UNIVERSETS MEST SINDSYGE PSYKOPAT MOR EVER!!” Så lige i bad, vådt hår, sparke Molly ned ad trappen og ud i bilen mens Cirkeline febrilsk råbte “VI KOMMER FOR SENT, KOM NU, VI KOMMER FOR SENT FOR HELVEDE, KOM NU o.s.v.” Ræse ud til Hasselblad, undervejs forsøge at fjerne focus fra væskeophobningen med mascara i lyskrydset.

Da jeg kiggede mig i spejlet stod det klart for mig, at der simpelthen ikke var nogen redning. Mit ansigt lignede et års højdosis prednisolon behandling (dog uden hårvæksten) i tilgift skinnede det som var jeg skosnude i livgarden og for lige at runde mit look af havde jeg vådt hår, hvilket altid får mig til at ligne en komplet nar. Jeg udtænkte straks en vandtæt strategi for at mindske skaden og indviede ungerne i den. Jeg tænkte at hvis jeg nu stod på hovedet ville man jo ikke kunne se skaderne for så ville det jo bare se ud som om jeg var svært angrebet af tyngde kraften. Molly som for et øjeblik glemte alt om “galaxens værste mor” var 100% med på idéen hvis hun måtte stå på hænder op ad Cirkeline, hvilket jeg indtrængende bad Cirkeline om accept for…..uden held.

Vi indviede hurtigt Ælle i vores plan (dog ikke om baggrunden), han fik et lidt træt udtryk i ansigtet, sukkede men nikkede. Så jeg regnede med at vi var “in the good house”. Så kom “den rigtige” fotograf! Hun startede med at plante mig på en stol i midten og kørte så frem med provins opstillingen, hvor JEG li’som havde familien omkring mig. Mine engle agtige børn skulle lægge hovedet 3 grader mere til højre, bøje venstre knæ, lægge hovedet på skrå, dreje hoften lidt til venstre, stikke fingrene casualt i højre lomme osv…… Jeg blev fuldstændigt overrumplet over setuppet og hvislede forgæves til Ælle at HAN altså måtte stoppe det omgående og forklare hende at DET altså bare overhovedet IKKE var VORES stil. Ælle som jo ikke ville underkende den “rigtige” fotograf og ej heller har bestået modul 1 i assertionstræning, smilede venligt til fotografen og ikke så meget som lagde an til at stoppe sceancen. Cirkeline begyndte at bitche over at Ælle havde dårlige ånde og at Mollys hår lugtede og at vi i det hele taget alle sammen var for tæt på hende…… Så måtte jeg hive i nødbremsen! Jeg tog kærligt fat i Ælles håndtag (rygdellen) og klemte. Først hårdt, så hårdere og til sidst virkelig hårdt, hvilket fik ham til spagt at sige at vi egentligt hellere ville lave nogle lidt anderledes billeder. Jeg vred mig ud af “glorie” portrætet og havde nær glemt håndstanden og væske-ballonen øverst på min krop.

Fotografen prøvede med en anden opstilling som vi straks opløste og Molly svingede så benene op på sin far, Cirkeline flygtede af pinlighed og jeg smækkede min 80 kg tunge krop op ved siden af Molly. Den stakkels fotograf blev umiddelbart handlingslammet og begyndte at fable om baggrundslys, men fattede tilsidst at hun bare skulle tage det skide jule billede!

Resultatet (kan ses som vedhæftning) er jo et blændende portræt af min ældste datters evige flugt fra familien………..;o)

Den ondeste provinsopstilling.
Den ondeste provinsopstilling.
Provinsopstilling med et twist...
Provinsopstilling med et twist…

Speaking of familien, så har vi jo været et par stykker mere i huset siden sidst. Ælle var jo i København midt i november og skulle så komme hjem på sin fødselsdag. Jeg havde manipuleret ungerne til at synes, at det da var en skide god idé, at hente ham i lufthavnen med flag og smiley faces. Hvad de ikke vidste var at han havde 2 piger med i bagagen, 2 stk 10 årige yndlings piger fra Mollys klasse. Savnet af veninderne har gnavet hårdt i Molly og det var ikke blevet bedre af at Cirkeline lystigt taler om at hun får 2 veninder på besøg i februar. Så da overraskelsen rullede op af rulletrappen i lufthavnen oplevede Molly det hun selv kalder “Det lykkeligste øjeblik i mit liv!”. For satan da! Selv jeg blev grødet i stemmen! De 2 små overtrætte yndlingspiger rullede lige op i armene på en fuldkommen uforberedt Molly der bare skiftevis knusede dem, stod lammet og gloede på dem, græd, knuste dem og gloede lidt mere. Yndlingspigerne, Nina og Martha havde været på besvimelsens rand af spænding. Den ene havde kastet op lige da de stod af flyveren, mens den anden havde sortnen for øjnene på vej op ad rulletrappen. De stod som blege udmattede saltstøtter et par betuttede minutter, derefter havde vi 8 dages skøn teenage fest i kælderen!  Det slog mig pludselig at jeg ikke havde hørt Molly grine sådan siden vi forlod Danmark…. AV, den sad! Og jeg behøver vel ikke at berette om sorgen ved at skulle af med dem igen……. På det område er Molly og jeg ens, vi har ikke brug for meget, bare vi har vores venner.
Hvilket leder mig til: Samtidigt med at vi havde de 2 skønne piger på besøg, overgik der mig en enorm tragedie; MIN ELSKEDE PIA HAJ BLEV GIFT UDEN MIN TILSTEDEVÆRELSE! Jeg troede godt jeg kunne klare det. Pia og jeg var blevet enige om at det jo for fanden bare var et stykke papir og noget der bare skulle overståes. Åhhh bare jeg skal skrive om mit fravær bliver jeg trist igen.
Jeg lavede simpelthen en Maude og pinte mig selv ved at være oppe hele natten for at være vågen på vielsestidspunktet. Da MMSerne så tikkede ind til mit sengeleje med bruden på vej op ad kirkegulvet  havde jeg et gedigent sammenbrud af snot, gråd og tænders gnislen og hulken. Hun var så smuk! Det har til dato været det værste ved at være væk fra Danmark!

 

mms sendt fra Pias bryllup
mms sendt fra Pias bryllup

Et plaster på såret er selvfølgelig Thanksgiving. Vi holdt den hos nogle af vores nye danske venner. Vi har 2 danske venne familier der begge er Microsoft ansatte, begge har købt store lækre huse, begge hedder Larsen til efternavn begge fædre hedder Morten og begge har en datter der hedder Sofie emilie.
Den ene Larsen familie havde lavet en overdådig Thanksgiving dinner. Sådan én som resulterer i halvt siddende sengeleje med hvile dyspnø, NAAAJ hvor var det godt! Jeg vil sige at den var så gennemført at jeg ikke kunne ha’ drømt den mere mouthwatering, mums! Er bare bange for at det så er os til næste år…………………………………

 

Slå den!
Slå den!

Merete (mor Larsen) fortalte om en anden dansk familie som har solgt alt hvad de havde i Danmark og lige har købt stort hus her, har 6 biler, 4 børn hvoraf den ene er i collage osv. Microsoft har så lige fyret faderen, hvilket betyder ud af landet pr 26. december!!! Huuuha den er ikke go’, det må virkelig være en røvturstur!
Mindede mig om at vi også virkelig let kan ryge hjem sådan som verdensøkonomien ser ud………

Så kan jeg måske kaste mig ud i en nye karriere ;o) Fik en besked om at jeg kunne se traileren fra den film jeg var i Sverige og arbejde på i januar og at jeg endda var med i traileren, HA! Det kræver jo kun Muhammed Alis hurtighed at nå at se mig i to hurtige hospitalsklip, jeg gir’ en lille én hvis du kan nå at se mig 2 gange: http://www.aftonbladet.se/webbtv/noje/filmtrailers/article3874824.ab (Aftonbladets hjemmeside, filmen hedder Mammut på svensk).
Tilgengæld er jeg blevet foreviget som olm bokser på en or andet boksebrochure….. Der ser jeg så psykisk ustabil og ond ud at man kunne ha’ ønsket at det var en trailer. Men nej, det er et stillbillede der kan brænde sig ind på nethinden af selv den korteste korttidshukommelse……….. http://documents.scribd.com/docs/rjh989jf7p8tn1ql748.pdf

Ungerne kan så starte en karriere som duksebørn, de har lige fået rapportcards, de er bare skide gode! Molly havde 2 stk 2taller ellers kun 3taller, ret imponerende! Cirkeline havde selvfølgelig kun 3taller og et enkelt topkarater 4tal og alligevel siger hun at hun er “helt vildt dårlig” i skolen og den dummeste i klassen…….så alt er ved det gamle.

Og ja, på onsdag kommer Fru Pigallup/Inger Binger(med r…. der svinger) alias min mor. Mon ikke vi vender tilbage til det;)?

Btw. Ungerne og Ælle har lavet en blog hvor de skriver historier og lægger billeder ud. Som en teaser kan jeg sige at Cirkeline har optaget en video af sig selv på klarinet, Priceless!

LATER
B good

KUN KÆRLIGHED

Skriv et svar