4. GOD BLESS AMERICA!!!!

Årrhh, hvor var det skønt at være “hjemme” i Cleveland til valget!

I søndags kom Obama og Bruce Springsteen til Cleveland som ét af campagnens sidste stop. Lene (min fars kone) og jeg tog ned down town 3½  timer før “Han” skulle komme og endte alligevel med en total lorteplads, hvor vi kun kunne se “Ham” når folk sænkede deres bannere eller på storskærm, 100.000 Obama tilhængere var kommet os i forkøbet! Stemningen  var fantastisk og alle klarede ventetiden med stil, kameraer, mobiltlf., videokameraer osv blev gjort klar til det store øjeblik.

Bruce medbragte en guitar og konen og så ga’ han den gas og spillede 7 numre, godt hvis man er til den slags….

Da “Han” gik på, med sin familie, var det som om der gik strøm gennem mængden, man kunne ha’ hørt en myre pisse, så stille var der mens “Han” talte. Det begyndte at regne, hvilket overhovedet ikke påvirkede tilskuerne, vi stod der alle som nagelfast inventar til den sidste pep talk var ovre. Jeg tror vi alle følte os velsignede over at ha’ oplevet intensiteten i øjeblikket, det var magisk!

Det er rigtigt hvad de siger, han er pænt høj når man står helt tæt på ham ;o)
Det er rigtigt hvad de siger, han er pænt høj når man står helt tæt på ham ;o)

Min 94 årige farmor er jo en stolt alkoholiker og som barn af en alkoholiker er jeg super overfølsom overfor alkoholikere og lugter dem straks og fjerner mig fra dem. Sådan er det mærkelig nok ikke med min farmor?? Tværtimod, med hende skåler jeg gladeligt i Bacardi kl 9 om morgenen? På valgdagen startede hun sin happy hour 11.30 med min velsignelse. Hun drikker jo Barcardi (and what have you!) Og for ikke at virke for vulgær i sin alkoholisme, drypper hun gerne lidt cola i, hvis hun har det, bare for at gi’ det lidt farve. Da jeg havde besluttet at tilbringe valgdagen med hende, måtte jeg jo fra morgenstunden assistere hende i at mixe. Der var ingen cola, så hun startede med at mixe den første i et tidligere kaffekrus med en lille slat kold kaffe i bunden, så romen fik lidt farve. Derefter kørte det bare derudaf, hun drak, var på Skype, drak, var på telefonen, drak, fortalte et par anekdoter, drak, var på Skype igen osv. Inden aften var farmor stiv som en allike og helt oppe at støde på Bacardi, hun havde fra morgenstunden iklædt sig sit “patriotic outfit” som hun kalder det (se billede), bestående af; en hvid spadser dragt, rødt og blåt tørklæde med rød hatte broche, et par hvide Adidas med røde og blå striber og det hele rundet af med en grå glathårs paryk og et Obama badge, jo hun var fin! Min veninde Lotta som blev en af min farmors Skype ofre, sagde bagefter “du er simpelthen nød til at kontakte TV-avisen, din farmor er jo et scoop for et hvert medie!”, I know, hun er uden sidestykke, worldclass entertainment!

Farmor i sit patriotiske outfit, hva' mon der er i glasset? Love her!
Farmor i sit patriotiske outfit, hva’ mon der er i glasset? Love her!

Min farmor er skarp som bare satan, hun husker ALT og står ikke tilbage for nogen i en god diskussion, så vi nåede også et kvikt skænderi om same sex marrige, oralsex og “strap-on” dildos, Ohhh my god det var topunderholdende og fik timerne på valgdagen til at gå lidt hurtigere.

Min far og Lene var også kommet til byen, hvilket jeg ikke mærkede meget til. Min far har været så påvirket af spændingen omkring dette valg at han ikke har været til at snakke med, så han har været lænket til “The situation room” (et hvert lokale med CNN og MSNBC kørende med valgdækning) 24/7 i et par år nu. Min far og Lene boede som jeg hos min faster (jeg klarede første nat hos farmor, så kunne jeg ikke smide min retaderede kusine (med sin originale gule Sony walkman i snor om halsen) ned fra sofaen igen). Pladsen hos min faster er lidt trang men det er dog alligevel det der lugter mest af hjem for mig eftersom det var her jeg boede om sommeren som barn. Nu er det sådan at min faster, der er 55 år både har min kusine Ari og hendes to sønner på henholdsvis 12 og 18 boende, da huset kun har 3 værelser bliver det ganske intimt når vi så kommer 3 mand høj….. Men min faster er simpelthen for cool, hun er absolut min yndlings faster (Ja well, min anden faster er en virkelig røvirriterende type, og selvfølgelig også stolt alkoholiker, så hende er der ikke meget konkurrence fra) På valg aftenen holdt min faster election party på sit fagforenings kontor. Der var go’ mad, godt selskab og en kæmpe “innercity punch”. Fremmede kom op til mig og klappede mig på skulderen med ros til min faster, alle havde hørt om mig “The favorite niece” (Kan virke virkelig upassende når vi sidder 5 af hendes niecer ved siden af hinanden, men det rør hende ikke!) de sagde alle at jeg skulle være stolt af min faster fordi de mente at HUN ville være ansvarlig for en evt. Ohio sejer. Hun var også ude at “knock and drag” (banke på døre og trække folk ned til valgstederne) til kl 18 på selve valgdagen og hun har virkelig knoklet de sidste næsten 2 år. (Min Faster er hende på billedet med Obama før hun fik gastric bypass med et vægttab på 100 kg til følge (hun er stadig absolut ingen nips).

Da CNN offentliggjorde at Obama havde vundet Ohio gik salen amok, men ingen turde alligevel tro på at det ville betyde en samlet sejer. Efter de tidligere års valgfusk er her en meget lille tiltro til systemet. Vi fejrede det med “Innercity punch”, der var et rimeligt hårdt punch i den, så jeg “drak med måde”  (som min morfar ville ha’ sagt) og fyldte et stort glas som jeg tog med, in case man skulle få brug for en snudestrammer senere. Da vi havde pakket sammen for alle at tage hvert til sit, forventede ingen at vi ville få det endelige valgresultat før tidligst onsdag morgen.

Min elskede faster (før vægtkirurgi) og Obama
Min elskede faster (før vægtkirurgi) og Obama

Så da jeg sad alene i min bil på vej hjem til min faster, begyndte alle pludselig at dytte og råbe ud af vinduerne, min faster kørte op på siden af mig og råbte “He’s the PRE-SI-DENT!!! SA-RAH, can you hear me, CNN just announced Barack Hossein OBAMA the PRESIDENT OF THE UNITED STATES!!!!” Så ræsede hun afsted med hornet i bund. Der sad jeg så alene i en rød Chevy Cobalt med manuelle vinduer midt på Prospect ave. Mærkeligt, meget meget mærkeligt……

Jeg begyndte at køre hjemad mens folk hoppede og dansede på vejene, jeg ville bare hjem! Molly ringede og skreg, at Obama altså nu var præsident, McCain holdt på radioen sin til dato bedste tale, tabertalen, og så var jeg hjemme. Min far sad fuldstændigt stille og viste ingen form for liv, min kusine sad ved køkkenbordet med hovedet i hænderne mens hun med 30 sekunders mellemrum sagde “Ohh my god”, “Jesus!”. Lene sad klar med sit videokamera på stativ og ventede på sejerstalen og min faster hoppede som den eneste med tegn på liv op og ned i sofaen mens hun klaskede sig på låret og råbte “Ohh YES!!” “CAN YOU BELIEVE IT”. Meget meget mærkeligt, først da Obama gik på scenen kom forløsningens tårer frem på os alle. Jeg bundede min “snudestrammer”, der virkede øjeblikligt.

Vi blev oppe den halve nat, bare for at sikre os at det hele ikke bare var en drøm, vi løb ind og ud af nabohusene og farmor var med på Skype og var helt oppe at ringe.

Da jeg igår kørte fra Cleveland til Columbus kom det væltende. Først der sank det rigtigt ind. Jeg måtte køre ind til siden flere gange fordi jeg simpelthen ikke kunne se vejen gennem mine tåre.

Betydningen for mig, mine børn, min familie for hele verden slog mig hårdt som et rundboldbræt, SMAK! Som i nok ved har jeg aldrig flashet mit statsborgerskab, altid rejst på mit danske pas og altid haft en ironisk distance til USA, amerikanere, patriotisme og “flagwavers”. Med et trylleslag forsvandt alle forbehold, PUF! Jeg sad med et flag i hånden næsten hele vejen, hvorfor aner jeg ikke, men jeg ved at det ikke var sket for en uge siden. Måske var det tanken om at “all men are equal” måske kan blive en realitet?

Da jeg kom ud til gaten og skulle flyve hjem mødte jeg en ung kvinde fra San Francisco som jeg havde mødt i Minniapolis lufthavn på vej ud. Hun skulle til Ohio for at campaigne og nu stod hun der i gaten med våde øjne og armene bredt ud til et kram. Jeg gik direkte ind i knuset og blev bare stående. Alle andre ved gaten var uden forklaring klar over hvad det handlede om, det var sgu’ stort!

Tanken om afro’s in The white house er jo fantastisk! Hvide kan ikke se forskel på en bad hair day og just another day på en afro, men jeg tror jeg har hørt den første håndfuld sorte amerikanere sige stolt at Michelle,  Sasha eller Malia havde en bad hair day, det er virkelig stort at en minoritet nu kan identificere sine hårproblemer med “The first family” og ved, at der snart vil stå relaxer,  scalp gel, curl activator, de-frizz og “soul glo” på badeværelset i det hvide hus!

Sejren var også stor på den måde, at mange havde regnet med, at de store drenge med hængrøvs bukser og hættetrøjer enten ikke gad stemme eller let kunne skræmmes fra valgurnerne med flyers om, at hvis man skyldte så meget som en P-bøde eller havde andre udestående med nogen ville man blive arresteret ved valgstederne. Sådan gik det ikke og de skal ha’ en stor del af æreren, DE GJORDE DET SGU’!

Sejren og “Yes we can” kan selvfølgelig også blive en tung arv for vores børn, der findes herefter ikke noget de ikke kan!

Herhjemme holdt min familie valgaften med popcorn, is og guf. Mrs Branner havde givet sin klasse èn vigtig lektie; at blive oppe og se valget, det gjorde de så. Næste dag kunne de for første gang lovligt gå i skole iført deres Obama t-shirts. Netop forældrene i deres klasser er nogle af de 48% der rent faktisk stemte på McCain/Palin…. Det var jo desværre ikke noget jordskreds sejr på andet end electorial votes, ud af de 120 millioner der stemte var det kun 9 millioner der adskildte dem….. Scary!

Jeg er nu ikke længere mulat, mixed eller hal(e)neger. Jeg er nu OBAMAFARVET! Tro mig, inden længe er det en registreret farve hos Flügger!

 

B good

 

Marlow, now proud to be an American


 

Ja, det er amatørfotografen der har glemt at slukke sin mobil.. Undskyld, det skal aldrig ske igen

Skriv et svar