3. Nord Atlanten, god mad et selvmord og elendige jokes.

Tilbage fra Birgit.

Vi nåede hjem på sygehuset kl 24 og jeg  kastede mig straks over friskbagt brød som en kollegas mand havde bagt til mig. Jeg havde kun lige tygget af munden da de ringede fra afdelingen, der også er alarmcentral. En ung kvinde havde forsøgt selvmord ved at tage ca 150 panodiler……. Til dem der ikke ved det, er det ca det dummeste man kan gøre!

Det er en langsom og meget smertefuld død, hvor man ikke kan ombestemme sig. Birgit hedder hun, mor til 4! Birgit havde drukket sig en ordentlig Olaj-brandert til. Derefter havde hun slugt panodilerne, var faldet i søvn og var blevet fundet af sin lige så stive kæreste, der havde ringet alarm. Birgit rodede rundt på båren i skadestuen da jeg kom. Niels’erne forsøgte at få hende til at blive på lejet, hvilket så mere end almindeligt vanskeligt ud. Jeg kunne ikke fremskaffe aktivt kul (bruges til at samle/neutralisere det man har forgiftet sig med) så jeg tog en tyk sonde og fortalte hurtigt Birgit at nu skulle hun brække sig og ha’ suget maveindholdet op. “Gu ville hun ej, hun havde kraftedema da ikke taget dem for at kaste dem op igen!” Jeg skitserede hurtigt hvor dumt et foretagende det var hun havde gang i. Birgit sprællede voldsomt mens hun både blev suget og fik lagt drop. Behandlingen med en slags antidot blev opstartet. Det kører stadig. Jeg tager blodprøver på hende med timer imellem for at se om det går fremad eller tilbage, faktisk ved man ikke om hendes forehavende lykkes før om nogle dage….. Lidt for spændende efter min smag!

Der er mange ting som ikke rør mig på nogen måde, men Birgit provokerede mig virkelig mærkbart. Jeg kan jo være ligeglad…også igen……. Så i eftermiddag da Birgit var sober og jeg skulle tage blodprøver igen, forklarede jeg mit synspunkt og de mulige konsekvenser…..

Jeg tror hun umiddelbart blev lidt forskrækket over min fremtoning i løbetøj med walkman om halsen, hun har nok tænkt sit, men hun var ihvertfald ikke i tvivl om at jeg ikke var ligeglad, tror ikke jeg har reddet nogen, men håber ihvertfald at hun forstod at det bare ikke er pisse ligemeget!!! Vi er her én gang og så er det bare for debilt at lave sådan et stunt, hun ville for fanden da ikke dø!

Jeg kan godt have respekt for nogle menneskers beslutning om selvmord, jeg har set folk, der er så plagede at det er fair nok, hvis de ikke kan mere, men ikke hende her! Hun minder mig om da min papkusine begik selvmord hjemme hos mig da jeg var barn. Det var heller ikke et gennemtænkt selvmord.

Da jeg var hos hende nu, sagde hun, at hun virkelig var blevet forskrækket over min direkte tone men at hun havde forstået budskabet…..hvem ved måske har det flyttet lidt….hvis hun altså overlever.

 Min kære familie kommer og holder ferie med mig imorgen, jeg er ret spændt på hvordan pakningen er gået, yndlings døtrene er bestemt ikke kompetente ud i pakningens kunst, Molly lider af et mindre Imelda Marcos syndrom, der betød at hun for 14 dage siden insisterede på at tage på 2 dages spejderlejer med ikke mindre end 5 par sko…..hvoraf det ene par var et par guld sandaler. Min mand kan virkelig meget og er generelt selvkørende men det der med at pakke……ja det er da set bedre.

Mine yndlings døtre er i en ret sjov fase (9 og 11 år), altså som betragter. Jeg er ikke sikker på at de selv synes at hinanden er ret sjove. At have søskende er en gave, de har for tiden en rigtigt god og helt sikkert sund leg, hvor den ene straks efter den anden har tændt for vandet og er gået i bad, proklamere at hun skal skide……lusker sig lydløst ind på det forsvarsløse bytte, sætter sig på tønden og lader gasserne gå mens offeret begynder at lave opkastlyde og den defækerende (latin for “den skidende”) triumferende spørger “Ahhh…lugter det ikke bare dejligt, aahhh…”  Ser i det er god toilethumor så det basker i familien Marlow ;o)

Æv, min familie skulle være kommet idag, de kunne ikke lande pga vejret så de måtte flyve til Bergen, da de endelig fik landingstilladelse i lufthavnen var Smydi (færgen hertil Fjordø) sejlet så nu tager de til Hovedstaden og sover.

Til gengæld blev jeg inviteret op til middag hos min Kollega Herdis, det viste sig at  blive lidt af en oplevelse; Jeg asede op ad fjeldet og ankom svært forpustet til Herdis’ kæmpe hus, som ligger absolut øverst i bygden med udsigt over ALT hvad der er værd at se!

Usædvanligt smukt!
Usædvanligt smukt!

Hvad jeg ikke vidste var at det var en middag for 4 pensionerede praktiserende læger med fruer……. jeg ankom gennemført underdressed iført camoflagebuks og sweat-shirt (ooj, hvor jeg hader den slags overraskelser). Udtrykket “pingvin i dampbad” gav instant mening, 100% fejlcastet! Mændene lignede nogle man ville have udpeget i en lineup med “find landsbylægen”, konerne var iført perlebroderede toppe og filtede uldkjoler eller nederdele, alle med diskret brille og tydeligt gråt guld! Der sad jeg så og hævede mit glas med kir og konverserede om skolen dengang i 50erne og Nord atlantisk billedkunst, sendte en lille tanke til min mor, på en eller anden måde er det lykkes hende at gøre mig 100% adaptabel, ligemeget hvor jeg er, kan jeg på mærkvædigvis begå mig (hvis jeg vil). Jeg kvidrede med om nutidens ungdom og datidens slavetransporter til Vestindien. Værterne diskede op med en 4 retters gourmet middag, med bla. havtaskekinder, (vild med det ord). jeg husker ikke hvornår jeg tidligere har været udsat for så god mad, HOLD DA KÆFT HVOR VAR DET LÆKKERT og hvor har jeg ondt i maven! Selvfølgelig kom det; Hvor er du fra rigtigt? (det kræver altid hårdt tøjer fra min side ikke at råbe AAAFRIKAA) Og “Hvor taler du godt dansk” (undlod “det gør du skam også”. Derefter kom vi til runden “hvad spiller du på?” Én spillede obo, én tværfløjte og én fagot. Da turen kom til mig skulle den lille oprørske autonome pige inde i mig virkelig tage sig sammen for ikke at råbe “PEEEEEEEEK!” Jeg tøjlede mig og kastede mig ud i suffleén med tilhørende Amaretto, mens jeg tænkte på dengang jeg spillede på andet end pik….eller gjorde jeg?;

Jeg skulle vælge et instrument i gymnasiet, jeg valgte elbas fordi Sting havde en ret sej kvindelig bassist. Jeg fik tildelt enetimer hos Halfdan E…..Der gik ikke lang tid før det ihvertfald ikke var elbas jeg spillede på hos ham… Jeg blamerede mit ringe udbytte af undervisningen ved en gymnasiefest, hvor vi var nogle stykker der til lejligheden havde lavet et band. Jeg husker ikke hvad vi spillede, men jeg ga’ den fuld æde på bassen og kastede mig ud i nogle nærmest lidende ekstatiske bevægelser mens jeg trykkede den max af……. Da vi var færdige og jeg nærmest ikke kunne få mine arme ned, prikkede trommeslageren mig på skulderen (vi var jo rytmegruppen) og spurgte om jeg ikke næste gang gad putte min bas i forstærkeren, mens han triumferende svingede min ledning……Well føl dig lige dum…. i vore dage kunne jeg have påberåbt mig at det var en unplugged session, men den gik ikke dengang..

På vej hjem fra Herdis rundede jeg lige afdelingen, Birgit er blevet udskrevet, må være et godt tegn.

Aajj, jeg bliver nødt til at introducere jer for “politiet”. “Politiet” er en betjent som jeg lærte at kende for nogle år siden. Kender i ikke det at man ses 2 gange og straks føler at man har kendt hinanden hele livet. “Politiet” er nu flyttet til Lolland efter at have været Københavnerbetjent i mange år. Jeg har ikke set ham i 4 år men er stadig på hans sms-liste når han sender vittigheder, nogle er sjove og andre er så usjove at man undres over at de overhoved er kommet i katagorien vittigheder?? I perioder tæppebomber “politiet” mig med vittigheder, så bliver jeg sindsyg og vil ikke have at han nogensinde smser mig igen, andre gange kommer der en rigtig sjov i ny og næ, og så er det jo okay.

Dog har jeg frabedt mig al direkte politipropaganda, såsom de der støtte smser de rund sendte i forbindelse med rydningen af ungdomshuset: Send en tanke til de kolleger der er på arbejde og risikerer liv og lemmer for at værne om ejendomsretten i Danmark…bla, bla, bla, send videre (TDC gnækker sig over sådanne stupide kæde sms´er!)

Mit svar tilbage: Kære alle betjente, gå dog hjem! Så hørte jeg ikke fra ham i et stykke tid, men herren være lovet er han nu tilbage i en til tider skarpere version ;o)

Danmarks historie.
Danmarks historie.

Jeg tror at jeg fra nu af vil rive en af hans vittigheder af mig i ny og næ, som de ankommer…. Mon ikke vi med lidt held får en enkelt sjov under vejs?

De kan deles op i forskellige kategorier som f.eks.

De mandsschuvanistiske:

En ungkarl ønskede at blive gift og han havde 3 skønjomfruer at vælge imellem. Han satte dem derfor på en prøve ved at give dem 10.000 kr hver. Den 1. pige fór ud og  købte tøj og nips for 8.000 og satte 2.000 i banken. Den 2. pige købte tøj og nips for 2000 og satte 8000 i banken. Den 3. gik stille og roligt hen og satte alle 10.000 i banken. Hvem mon manden valgte? Ja, selvfølgelig…. Pigen med de største patter…  Så kan i lære det ;o)

De personlige/relaterede 100% usjove:

Hvad kalder Anne-Dorthe Tanderup analsex? Riis til egen røv.

De diskriminerende:

Hvordan får man en neger ned fra et træ? Man skærer rebet over……….

Blondine jokes:

Efter en god gang sex med en lækker blondine, går manden ud for at få et glas mælk. Til sin store undren står penis stadig, så han dypper den i mælkeglasset, for at afkøle den. I det samme kommer blondinen og udbryder: Sejt, jeg har altid undret mig over hvordan i får den fyldt op igen…..

Selvom der er mange flere kategorier skal jeg nok spare jer for flere nu, men vogt jer, vi undgår dem nok ikke.

Skriv et svar