Tak til HT’s glimrende børnepasningsordning!

Hvis man som mig er dødelig lønslave kommer man af og til i situationer, hvor man føler sig forfulgt og som brik i en større konspirationsteori mellem børneinstitutioner og arbejdsplads.

Jeg møder glad og fro 7.30 (omklædt) på mit arbejde og skal være klar til at lægge min første patient til at sove kl 8.00 (ja, det er det jeg lever af, at lægge andre til at sove….egentligt mærkværdigt job).

Mine kære små pigers skole åbner dog først for SFO’en kl 7.30 og efter flere henstillinger fra skoleledelsen om at pigerne ikke må stå og vente foran døren måtte jeg udtænke en pasningsordning.

Først forsøgte jeg at finde en ”bæssemor”, der kunne følge dem afsted om morgenen, sådan nogle står jo alligevel tidligt op pga sjattisseri og knoglesmerter ik? Bare ikke i mit nærområde, måtte jeg sande efter et opslag i lokalavisen, hvor absolut ingen havde tissetrang nok til at henvende sig.

Så stod jeg med afroen i velcro (se det for jer, så kræver det ikke ingen forklaring). Mine kolleger lod som om det da OVERHOVEDET ikke gjorde det MINDSTE at jeg kom dangderende stortset samtidigt med mine patienter. Jeg forsøgte en overgang at minimere skaden ved at tage pigerne med på arbejde først, skifte til uniform, tilbage i bilen og afsted til skolen, losse ungerne i armene på den første pædagoglignende person på skolens grund kl 7.30 og så ræse tilbage til arbejdet, kaste bilen og piske gennem hospitalsgangene for gennemblødt og afslappet at sige ”Go’ morgen og velkommen, jeg hedder Marlow og det er mig der skal bedøve dig…. der går lige et øjeblik” Min mellemtid var ikke god og jeg måtte sadle om.

Så slog det mig. HT de måtte da kunne give en hjælpende hånd, de er jo alligevel oppe og igang på det tidspunkt. Jeg fandt en busplan og en rute der passede med at de ville være på skolen 7.33, hvis de blev sat på en bus 4 kilometer hjemmefra i modsat retning af skolen. Voila!

Altså kører jeg om morgenen modsat job og skole, vinker pigerne afsted kl 7.10 og kører derefter i ro og mag på arbejde mens en stor gul HT bus assisterer med pasningen, bare tænk på det som en skovbørnehave. Ordningen er utrolig billig, koster et klip på et blåt børneklippekort og det er inclusiv varme. Man kunne selvfølgelig forfine konceptet lidt fra HT’s side og lave ”morgenpasning delux” med lektiehjælp, tegnefilm, te og varme rundstykker, men det kan jo implementeres når ordninger rigtigt kommer op at køre, om jeg så må sige.

”Hmmm…..” tænker den kvikke læser, det er jo et koncept med et kæmpe potentiale og mon ikke det kan bruges i mange flere sammenhænge?

Jo, det tror jeg nok det kan. Måske står jeg her med nøglen til at løse problemet med de manglende hænder i plejesektoren. Kunne man mon overtale HT til, at investere i nogle dobbeltdækkere med plads til et helt geriatrisk dagcenter eller en langtidsmedicinsk afdeling? Så kunne nattevagten inden hun får fri om morgenen følge patienter til bussen. Afgang om morgenen og ankomst når aftenvagterne er mødt, så har man lige sparet et helt dagvagtshold og hvad kan det koste med et netkort til alle zoner???

-Tja, så er der vist ikke andet at sige end; TAK TIL HT!

 

Tænk hvad et gråt klippekort kan gøre!
Tænk hvad et gråt klippekort kan gøre!

 

Skriv et svar