15. Flade sportsvogne og lokale børnelokkere.

Så er det hverdag igen. Det der Hawaii var slet ikke tosset, der kunne vi godt overtales til at tage hen igen. Jeg ved at nogen af jer er ved at brække jer over at se og høre mere om delfiner, men vi havde altså den helt store opturs tur over at møde en stime vilde delfiner på en snorkeltur. Jeg forklejner ikke at betale det der svarer til spidsen af en jetjager for at få lov at hoppe ned i et basin, svømme nogle baner og klappe et par delfiner, men hey! Det er altså heller ikke en skid dårligt at støde på en stime af 30-40 delfin moar’er, fædre, fætre og delfin-baby’s i det fri, det var cool. Bare for rigtigt at presse vatpinden op i urinrøret så kan i se Ælles forsøg på at fange lidt af vores snorkling (især min hundesvømning?) på denne lille videosnas tilsat boblelyde HER Inden vi forlod Hawaii blev jeg også lidt klogere på hvorfor det altid er små skaldede mænd der kører convertible biler.

 

Vores store familievenlige udlejningsbil gik i stykker så vi fik til Ælle og Mollys store glæde byttet den til en flad sportsvogn uden låg. Efter en længere puslespilsagtige seance med at proppe svømmefødder, cooler, kameraudstyr og oppustelige vandmadrasser o.s.v. ned i et bagagerum der svarer til en skotøjsæske (dog i min svigerfars str.), satte jeg mig i sædet som med stor præcision nøjagtigt passede med at min øjenhøjde var i vatter med den øverste vindueskarm ligegyldigt om det var kørt så højt op eller langt ned som det kunne komme. D.v.s. at jeg med en bibel under røven ville kunne se fint over vinduet og hvis jeg skar en 10 cm blok ud af sædet ville jeg kunne se ud af vinduet. Men som realiteterne er, hvor hverken bil eller jeg har fået rekonstruktioner er der NO CHANCE for at jeg kan se andet end lige ind i karmen. Altså Ælle kørte. Det tog vel 30 sekunder fra vi rullede ud på hovedvejen med den obligatoriske ferie-reggae i højtalerne til min nyklippede kongepuddel blev blæst til ”fingre i stikkontakt” afro, så var det sgu’ ikke så skide skægt længere. Cirkeline lå på bagsædet i ”nødlandingsstilling” (om det var blæsten eller hundediskussionen der var årsagen vides ikke) og Molly outcoolede sig selv med et par håndtegn. Låget kom på æsken og airconen blev tændt!

Så var det også jeg grænskede mine tanker for at komme i tanke om hvornår jeg sidst har set en høj flot fyr stige ud af en åbentstående sardindåse… Aldrig! Men vi har vel alle mødt hans yndige kone eller det der må være hans sammensunkne bæssefar i den……

 

 

Moderen der voksede gennem taget....
Moderen der voksede gennem taget….

 

Barnet i nødlandingsposition...
Barnet i nødlandingsposition…

Så blev det endelig første skoledag, gudskelov! Det begynder jo at tære kraftigt på en garvet husmor, sådan at have 2 teenagedøtre hjemme 24/7. Jeg tror ovenikøbet ordet kostskole er brugt mere end én gang i de forløbne uger. 

Så endelig, endelig kom dagen hvor Cirkeline startede på sin nye skole Kamiakin Jr. High school. Og Molly på den funklende nye Robert Frost elementary (den de gik på sidste år, blev bombet væk i sommerferien, og vupti så lå der en skinnende ny skole, med elevatorer og projektorer i alle klasser, plasmaskærmstavler and what have u not!).

Med skole start starter endnu et år med underskrifter og regler! Jeg mener, der er ikke noget der ikke er regler for her i ”the land of the free”! Nej, man må ikke spille med bold på legepladserne, nej man må ikke have skulderstropper der er smallere end 3 voksenfingre, kommer man for sent til sin ”line up” (de rækker de skal stå og gå i før de må komme ind i klassen) så ryger frikvareret for hele klassen dagen efter, har man en sygedag skal man have en ”absentfolder” med ekstra lektier plus de ting der den dag blev gennemgået i skolen o.s.v.

Med skolestart kan jeg endelig komme igang med det vigtige…… Jeg har en tilståelse, den er lige så stigmatiserende som at sige at man ser ”De unge mødre” i Danmark (hvilket jeg ærligt kan sige jeg aldrig har, pyhaaa…). Men, jeg ELSKER ”Regis & Kelly”(morgen tv program), desværre kan jeg højst se dem en gang om ugen.

Regis som vel må være ved at runde de 200 år har haft programmet siden angrebet på Pearl Harbor, er strammet så hårdt op at hans mundvige nærmest når sammen i nakken….. Jeg tænker bare, er der da ingen der tager hensyn til de døve der skal mundaflæse? Jeg mener de har jo ikke en chance! Om han græder, griner eller skider i bukserne er der ikke en ansigtsmuskel der bevæger sig, det er det samme konstant overraskede udtryk. Kelly er blondinen, der er petit og samtidigt overdrevet muskuløs og veltænet. Hvert år står hun i spidsen for et løb der selvfølgelig foregår i stiletter… Hver gang enten hun eller Regis har sagt en morsomhed (hvilket alt hvad de siger jo er), ser det ud som om nogen står bag hende og hiver i en fiskesnøre forankret i 2 kroge i hendes mundvige, ihh hvor det pigebarn dog kan smile, jeg mener det får Iben Hjejles fotosmil til at blegne. Hun spiller rollen som den naive, kluntede blondine helt fantastisk og jeg kan simpelthen ikke stå for hende (lidt på samme måde som jeg ikke kan stå for Anni Fønsby, jeg bliver aldrig mæt af dem). Regis og Kelly er det hvideste program der ikke er på Fox og det er et tydeligt forbillede for ”Go’morgen Danmark”s Michael Meyerheim og Cecilie Frøkjær…. øhhh, jeg får lige at vide at de ikke længere er et par og at det vist er længe siden, well der er bare ting som aldrig ændrer sig, som at jeg ringer til KTAS når jeg har problemer med telefonen (og Jydsk telefon når den er helt gal) og at min moster til enhver tid tager ”linje” 8 hvis hun skal med bussen…. eller at min mor, hvis hun ikke tager en sporvogn hjem, tager ”en vogn” eller ”en drosche” istedet for en taxa?

Nå men tror i ikke at Regis idag er kommet i Guinness rekordbog for at være den person der har været flest timer på TV (16000 og et-or-andet timer)…. Dvs. at han hver dag fra nu af slår en ny rekord, cool rekord….. de burde kalde den ”Dinosauer rekorden for bedst konserverede” eller noget. Så han er glad J Nå men det jeg bare ville sige var at det skal der blive tid til nu J

 

 

Cirkeline inden det gik op for hende hvor lang en Katy Perry koncert er.
Cirkeline inden det gik op for hende hvor lang en Katy Perry koncert er.

KATZENJAMMER:

Det har været en hård weekend sådan rent musikalsk. Vi startede lørdagen med en Katy Perry koncert til ære for Cirkeline, som efter ”Hot & Cold” og ”I kissed a girl” var SÅ klar til at komme videre i sit liv og bare kedede sig hårdt (så jeg behøver vel ikke at forklare hvordan vi andre havde det allerede inden ”Hot & Cold”!!!). Senere på aftenen tog vi en super fed De La Soul koncert, der fik mig til at tænke at der er noget galt med kalkulatoren, eftersom jeg var til min første De La Soul koncert i Saga på Vesterbrogade i ’89… Ja, det er  20 år siden, hvorledes kan jeg så stadig være 21?

 

Efter De La Soul så ungerne og jeg Sheryl Crow, Ohh my god hvor var hun da lodret åbenstående røvsyg, vi gjorde hurtig proces og ynkede os igennem 3 numre, så kunne vi ikke mere. Som ekstra salt i såret stod jeg Molly bi i en halvanden time lang Black eyed peas koncert, den svee!

Men så blev det søndag! Ohh lord have mercy mand, mit store idol Raphael Saadiq skulle holde en udendørskoncert ved Seattle Center under space needlen.

Jeg havde forlagt mig (eller hva’ sådan noget hedder) og kunne knapt bevæge mig hele dagen pga lumbago. Jeg skældte Ælle ud over at ha’ rod i sine piller, eftersom jeg aldrig tager noget der minder om hovedpinepiller, pano, Idotyl eller what have you, er det Ælle der er pharmaceuten herhjemme. Det klarer han ved at hælde alle de piller han med mellemrum tager sammen i ét glas! Så da jeg for første gang siden jeg var på Island, for 5 år siden og købte et glas Ibuprofen 400mg som nu er udløbet, bad om Ibuprofen stak han mig det selvsamme glas jeg havde købt i en kiosk i Reykjavik. Det oprindelige glas havde 20tbl. á 400mg. Nu var der 20 tbl af forskellig størrelse, farve og udformning som han mente jeg da bare kunne ta’ en af. Altså, så er det jeg bliver super perfid og gentager ord som dumpet og den lille pharmaceut eksamen. Jeg gamblede og tog én af dem han mente godt kunne være en ibuprofen og måske endda hverken 2 eller 600mg men 400mg…. Jeg besluttede mig for at lade det virke så jeg kunne komme afsted til koncerten, det viste sig at være en god disposition!

Molly som til tider er min partner in crime tog med mig fordi hun allerede havde en billet og det blev en stor aften for os begge.

Vi sørgede for at stå ALLER forrest, hvor der stod en blanding af teenagere og pensionister. Mens vi ventede kom der en 8 årig dreng (vi kunne ikke helt blive enige om det var en dreng eller en pige) der svært gerne ville i kontakt med Molly. Hun ga’ efter og løb ud og legede med ham. Da han kom tilbage lagde han hovedet tilbage og sagde ”guess who went to DC for the Inauguration?”, jeg lagde hovedet tilbage og sagde ”We did!” og lavede V-tegnet til os, ”Hmm” sagde han. ”Guess who didn’t have to stay at a hotel, but stayed with relatives?” ”We did” gentog jeg. Se det er jo gevinsten ved de ting man gør…. at man til enhver tid kan ”battle” en 8 årig i livserfaring ;o)

Hans mor som jo efter danske fordomme måtte være undertrygt eftersom hun var viklet ind i et tørklæde, sludrede lystigt med mig den halve time vi ventede.

Da Raphael gik på forsvandt alle rygsmerterne pronto. Han kom selvfølgeligt ind iført slips, jakkesæt og hornbriller og så fyrede han den for hårdt af! Nej for fanden, hvor det band  svinger! De kan spille! Hele bandet er sindsygt lækre men Erika Jerry hans efterhånden legendariske kor-maskine hun ER DEN LÆKRESTE OG SMUKKESTE KVINDE JEG NOGENSINDE HAR SET!!!

Havde jeg haft en lille bitte tendens til mit eget køn, her taler vi ikke om fuldblods lebbe eller noget. Jeg tænker bare sådan tendenser a la pædagogen der lige snærver med en af mødrene i børnehaven efter et par flasker vin og blå tænder til et løssluppent forældre arrangement, så var jeg sprunget op på scenen som en mis, gået forbi Raphael og besteget hende lige der på scenen! Hun er simpelthen så lækker at jeg er overbevist om at bandet tager sig en fællesspiller til hende når hun har lagt sig til at sove i bandbussen, det må være ren tortur at have hende ved sin side døgnet rundt hvis man ikke må røre, NEJ HVOR ER HUN LEX! Hun bevæger sig så enhver energizer bunny ligner skilpadden mod haren i hendes selskab. Hun er en konstant energi eksplosion, Lord have mercy!

Bortset fra hans tatoveringer (nej den slags bryder ”vi” os ganske lidt om) er Raphael også lige til at spise (læs; flå rundt på lagnet!) hans tænder, der sidder som et nymalet hegn om en heste fold på Southfock ranch, hans overarme der har den perfekte fasthed og størrelse, hans mavemuskler der tegner den fineste 6-pack under undertrøjen, hans øjne i hornbrillen og så er han bassist! Det er for sindsygt! Efter koncerten som ingen ende ville tage fordi publikum var så høje at de ikke kunne hives ned igen, kom han tilbage på scenen 3 gange efter arrangørerne tydeligt havde sagt stop og havde startet baggrundsmusikken, men vi var slet ikke færdige med ham.

Bagefter gik Molly, som jeg snart har udlært i ”How to get backstage without a backstagepass” modul 1, og jeg om bag ved, hvor han kom ud og gav mig hånden og sagde ”how are you sweetie?”. Jeg holdt håndtrykket samtidig med at jeg sagde ”besides the fact that I just wet my pants, I’m fine baby!”. Molly og jeg svævede ned til bilen og opførte os som var vi på syre hele vejen hjem. Så er det nu at jeg fortæller jer, at han igen  kommer til DK i Vega onsdag den14 oktober, KAN I SÅ KOMME AFSTED!!

 

Raphael Saadiq da brillerne og slipset var røget.
Raphael Saadiq da brillerne og slipset var røget. Stadig HOT!

INDENRIGS:

Da roen havde lagt sig efter Kanye West’s optræden ved MTV music awards slap Obama ganske nådigt fra i et tv klip at sige: ”Kanye West, he’s a Jackass!”. Klippet var optaget på et tidspunkt hvor Obama smalltalkede med intervieweren og ikke troede han blev filmet, derfor har ABC måtte undskylde og selv kvæle sagen, ja eller også er alle bare enige i at Kanye er en jackass? I mellemtiden kæmper Obama fortsat hårdt for at få healthcare reformen igennem. I søndags lavede han TV rekord ved at gi’ 5 TV interviews på forskellige kanaler alle med udgangspunkt i healthcare. Det virker umiddelbart en lille smule mere sandsynligt at det lykkes, men det har været som at se Michael Jordan på et virkelig dårligt hold, der er bare ingen at kaste bolden til…

Vi her i familien Marlow gjorde hvad vi kunne ved den sidste healtcare get-together  downtown. På den anden side af vejen stod der en lille gruppe af de der mennesker som man ikke helt fatter…. får de penge for at stå med de skilte, eller mener de det virkelig???

 

 

Kan man mon få hjælp via distriktspsykitrien?
Mon der er hjælp at hente i distriktspsykitrien?

 

Dansk support.... dog uden teenage deltagelse, det var alligevel for stærkt.....
Dansk support…. dog uden teenage deltagelse, det var alligevel for stærkt…..

Jeg kan forstå at al balladen herovre har gjort det umuligt for Obama at finde tid til at komme til DK. Han sender istedet sin kone og Oprah…. Talking ’bout Oprah, hvis nogen er i tvivl om hvor magtfuld hun er, så er offentliggørelsen af hendes ”book picks” en nyhed på ALLE medierne på linie med indenrigs flystyrt og andre store begivenheder…. Kan i forestille jer hvad det betyder for en forfatter at komme på hendes ”book pick”!! Instant Bestseller for bl.a. en afrikansk debutant!

 

A pros pros Afrika, så har vi som resten af verden været forarget over den globale blotning med indbygget ydmygelse af den sydafrikanske løber Caster Semenyas køn. Jeg mener, det kunne vel ikke ha’ været gjort mere klodset? Der er vel ikke noget at sige til at hun nu er selvmordstruet… Der bør være et par stillinger ledige i den olympiske komité….

 

DANMARK:

Efter jeg kom hjem har der været nok af små sensationer i de danske nyheder. Jeg kan forstå at Thøger igen har fået afløb for sit opmærksomheds søgende selviscenesatte mediecirkus, denne gang ved hjælp af en or anden jægersoldat der i samme ombæring vel fik det der hedder primetime promotion gratis.

Jeg så også at Rigmor-vi-må-ikke-sige-Zobel har fået lidt mediegrillning, da det ikke længere kunne skjules at hun sniffer så hårdt at man risikerer at ryge med op og komme ud af røven på Aqua-Lene, hvis man står for tæt…… (hendes nyfødte og fenemalbehandling er et rygte jeg lader ligge!)

Jeg har forsøgt at finde essencen af min sommerferie i Danmark, det er lidt broget så det er endt i en kaotisk rode blended pindform:

 

-Det berørte mig dybt når jeg luftede mit hul i hjertet over Irakerne i Brorsonkirken og dem jeg talte med så tydeligt skiftede emne fordi de overhovedet ikke kunne se noget menneskeligt forkert i at sende børn der er vokset op i landet tilbage til et sted hvor de ikke engang kan forstå sproget med et par psykisk syge forældre i bagagen. 

-Det er skønt at der var så mange mennesker i Danmark, der gjorde mig glad ved deres selskab.

-Jeg bliver fortvivlet når jeg skal forestille mig hvordan vi nogensinde skal ha’ råd til at leve i DK igen.

-Jeg skammede mig da jeg kørte 70 km/t hvor man må køre 60 km/t og så blev overhalet af en hidsig bilist der rullede vinduet ned og råbte ”DIT SVIN” fordi jeg ikke kørte hurtigere, (hvorefter jeg så rullede op på siden af ham i det næste kryds for rødt……)

– Jeg følte lettelse over at se, at mine teenage piger er savnede og lykkelige over deres venner og jeg værdsætter det privilegie det er at de har gode venner.

-Jeg blev rastløs af at bo i en kuffert i mit eget land, det er jo ikke som at være på ferie i et andet land, hvor man trawler rundt og oplever nyt.

– Jeg blev nærmest forelsket da en S-togs togfører spurgte om jeg skulle med efter dørene var lukket og han så åbnede dem igen for mig.

– Jeg tabte kæben over at jeg i Netto skulle gi’ 24 kr for 6 æbler!

(Eller hva’ med 51 kr for en Café latte i Starbucks i lufthavnen det er jo God damn $10!!!!)

-Jeg blev overrasket over at der kun går 2 busser i timen til Fortunvej i Charlottenlund.

-Jeg ærger mig over den helt ufattelige dårlige service i ”servicefagene”: Var i Supermarkedet og spurgte pænt efter Wasa kanelknækbrød to gange og fik arrigt svaret ”De står på hylden” af en ekspedient der under ingen omstændigheder havde tænkt sig at vise hvor (og nej, de stod ikke på hylden).

-Duperet over at Zetuna på Hellerupvej kunne huske at jeg altid skal ha’ nr 69 uden ost og dressing, med chilli, det er de små ting der gør Danmark til hjem.

-Jeg nød at være sammen med Pia og hendes to skægge patteunger og jeg kunne ligge i ske med Pia det næste år (måske sammen med Anders Breinholt?). Jeg bekymrer mig voldsomt over at hendes mand stædigt vil flytte hende på landet og risikoen for at komme hjem og så er hun også væk (som Lotta min anden veninde der flyttede til Sverige) for så er der jo ikke nogen grund til at flytte tilbage til DK…..

 

Når jeg tænker over hvad der skal til for at vi reelt har råd til at flytte tilbage til Danmark, så forekommer det for simpelt til at det ikke er gjort.

Lad bare skat på arbejde blive hvor den er, det er købekraften den er gal med.

Fjern ALT afgift på biler der kører over 20 km/l flyt den til dem der kører under 12 km/l.

Fjern alt afgift fra mad læg det på sprut, cigaretter, chips, fastfood og slik, mere skal der ikke til før vi har råd til at flytte hjem. (jammer, jammer, jammer…så tager de bare allesammen over grænsen for at købe billig slik og sprut….. Ja det er da muligt at nogen gør det hvis de bare VIL leve usundt, men JEG GØR IKKE)

Jeg tror ovenikøbet vi ville være i stand til at spare lidt på sundhedsbudgettet, men det er måske ligemeget, for inden jeg når hjem er hele den offentlige sygesikring vel privatiseret og så skal vi jo helst ha’ nogle kunder i butikken.

Jeg har en naturlig modstand mod at man skal have økonomisk overskud for at leve sundt mens det er nærmest gratis at leve af underlødige madvarer.

Hvad hvis det nu var omvendt og det kun var de velhavende der havde råd til et coinoffer fra McDonalds, at købe Spam og tysk æblesnaps og vi andre så måtte nøjes med rigtig mad, så ville forskellen måske være fin nok???

 

Nå men skal i prøve noget uhyggeligt? I kølvandet på Jaycee Dugaard sagen (hende i baghaven der fik 2 børn med sin kidnapper) er der kommet endnu mere fokus på voldskriminelle. Så internet adresserne på de sider hvor man kan se hvad der bor af psykopatiske børnemordere og voldtægtsmænd i ens område er mange, men prøv lige denne HER og intast så min zipcode som er 98034 WA, ja så kan du se med billede og adresse alle de børnevoldtægtsmænd, hjemmerøvere, overfaldsmænd osv der bor i min zipcode. Man kan klikke på conviction så man også kan se hvilke slags forbrydelser de er blevet dømt for….. det er altså en smule bizart men også dragende…. Don’t know men der er noget over det?

Der er dog noget der ikke helt stemmer, min nabo serialkilleren er ikke på listen???? Det tyder jo på at jeg stadig er den eneste der har gennemskuet hvad der foregår derinde…… Er jeg så medskyldig når de om et par år finder ud af at han har et mindre Lars Von Trier agtigt Østrisk Fritzel set up med tilhørende slagterhus i garagen?

 

Hov, det er i den forløbne uge lykkes mig at få Cirkeline til en enkelt gang at løfte armene over hovedet og begejstret sige YES, ved at bestille 5 dage i New york i (freezing cold) februar. Hænderne kom lynsnapt ned igen da hun opdagede at hun var begejstret….. Hun ødelægger ikke frivilligt sit canadiske angry at breakfast teenage image.

Når nu billetterne er i hus vil jeg også tillade mig at juble, for jeg har selvfølgelig sørget for at vi er der en søndag….

Love Fellowship Tabernacle (verdensklasse kor i Brooklyn kirke) ses vi i februar… Det tror jeg nok vi gør! Jubii, jubii!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ps: Synes lige i skal se hvilke favorable fredags tilbud de har hos den lokale, kom frisk 🙂

 

Botox friday $12, det er jo det samme som en kop kaffe i CPH lufthavn, hva' siger i til det?
Botox friday $12, det er jo det samme som en kop kaffe i CPH lufthavn, hva’ siger i til det?

B good

 

 

Dette indlæg har 4 kommentarer

 1. admin

  Altså i må undskylde at skriften skifter og at der er store luft huller mellem billederne, jeg må bare erkende at maskinen har magten……… Aaarrgghhhhhhh!

 2. Lena

  Hahaha, snart er det Fredag og der er tid til Botox igen! Ja, du skal da ogsa indromme at vi var derinde og fik botox spruttet ind her…og der!

 3. Nephew

  Hvornaar er i i nyc ( baby som da gs ville sige). Du mit idol ved du godt det. De oplevelserog især koncerter ( jf. De la soul, scholars, tony toni tone dude, hawaii, b. hussein o. indsættelse osv.) i har er præcis saadanne oplevelser jeg søger disse aar. Du inspirerende. Ses forhaabentligt til foråret. Videresender lige en mail jeg sendte til Granette. Peace out

  Nevø. Mini Marlow… Ja din bror er stadig større ligegyldigt hvordan du vender mig

  Og skal selvfølgelig i vega

 4. admin

  Som du ved er du jo min absolutte yndlings nevø! Elskede mailen, kom du bare over med dig.

Skriv et svar